seven

Vår historia

Vår historia började för 150 år sedan

En av Sveriges äldsta jordbruksaffärer med en stolt historia som sträcker sig tillbaka till 1865. Sedan dess har vi varit en viktig leverantör av jordbruksprodukter och tjänster till lantbrukare i hela landet.

Vi är stolta över vår historia

Landtmannaaffären har en stolt historia som sträcker sig ända tillbaka till år 1865, då vår första affär öppnade på Kyrkogatan i Ronneby. Det var en tid då jordbruket var en av Sveriges viktigaste näringar. Vår affär var en viktig leverantör av jordbruksprodukter och tjänster till lantbrukare i hela landet.

Under åren utvecklades affären och bytte ägare flera gånger. År 1972 köptes den upp av bröderna Rolf och Ingemar Nilsson, som drev den parallellt med Nääs Kvarn.

År 1982 flyttade Landtmannaaffären till sin nuvarande plats på Industrigatan 12, granne med bland annat Stora Coop. Här har vi fortsatt att erbjuda högkvalitativa lantbruksprodukter och tjänster till kunder i hela Sverige.

Vårt annorlunda namn

Tack vare vår långa historia heter ”Landtmannaaffären” som vi gör idag. Det är den ursprungliga stavning som var vanlig på artonhundratalet. Genom att fortsätta använda den ursprungliga stavningen påminns vi hela tiden om vår långa historia och över att ha varit en del av Sveriges lantbrukssektor i över 150 år.

För länge länge sen…

”Många människor är samlade vid Landtmannaaffären på Kyrkogatan i Ronneby.” Så står det till bilden som är hämtad från Blekinge museum. Bilden är tagen runt 1960 av Torsten Flöög från Yxnarum i Blekinge.